Winchester la IWA 2019

Am inceput excursia la IWA anul asta din Hala 1. Cand intri nu ai cum sa nu te impiedici de standul Wincheste si Browning. Winchester a adus anul acesta mai multe versiuni imbunatatite ale “calului de bataie” XPR.

Prima este Strata Threaded. Cu un pat de polimer foarte rezistent, o teava Mid-weight si un filet care permite atasarea unei frane de recul, arma produsa in Portugalia are un raport pret – calitate bun. Paleta de calibre este medie superioara: de la 243 Win la 338 Win Mag. Adica tot de ce ai nevoie in Romania si chiar mai mult.

A doua noutate este Thumbhole Threaded.

De fapt identica cu Strata, mai putin patul. In loc de polimer avem lemn stratificat intr-o configuratie cu maner pistol vertical si un orificiu (“Thumbhole”) care permite “apucare” completa cu mana puternica. Paleta de calibre pare a fi ceva mai redusa decat la Strata: 243 Win si 308 Win – pare a fi mai curand adresata “generalistilor”.

La noi Winchester este importata de Arrow.

Ambele arme ne-au fost prezentate de catre reprezentantul Winchester care ne-a dat posibilitatea sa realizam un material video.

Comments are closed.