Noutati de la KORTH [Vol. 7 no. 9 – 2019]

Acest producator de arme scurte de tir are o istorie foarte interesanta.

Practic a reinviat din faliment un brand de mare renume in Germania anilor ’70 si ’80. Produsele nu doar ca se ridica la inaltimea brandului mostenit, am putea zice chiar ca il intrec. Cel putin in privinta calitatii se remarca o constanta deosebita.

Practic Korth ofera doua lucruri.

Primul: niste revolvere care nu trebuie sa se ascunda cu nimic in spatele unor surori custom. Caracteristica tragaciului pe aceste revolver, indifferent ca este vorba de versiunea de 4 sau sase toli este un vis.

Timmming-ul cilindrului este de asemenea foarte bun.

Practic Korth ofera un revolver custom produs in serie.

Este drept ca si preturile sunt in gama superioara.

Pe de alta parte, Korth detine un monopol de fapt: nu exista niciun producator de revolver care sa se apropie cat de cat de talia sa.

Alternativele, unele dintre care le-am mentionat in alte articole, sunt producatorii americani: S&W, Ruger, samd. Insa niciunul dintre acestia (nici macar S&W Performance Center) nu face produse care sa se ridice la talia Korth. Raman tunerii germani (de exemplu Clu 30) dar acolo vorbim de manufactura care implica timpi de asteptare pe masura.

Korth ramane practice singurul producator de revolvere de serie de inalta calitate.

Al doilea produs interesant il constituie pistoalele Korth. Ce arata pe din afara ca un 1911 cu un slide de 4 toli si o greutate la gura tevii este un pistol sport care nu are nimic de a face cu inventia lui John Browning.

Korth utilizeaza inchidere cu role (seamana cu sistemul folosit de H&K pe armele sale din anii ’60 si ’70, dintre care la noi cea mai cunoscuta este MP5-ul fortelor de interventie).

O tehnica foarte interesanta.

Abia asteptam sa testam armele in Romania.


Sebastian

Comments are closed.